Кілька порад до новорічного корпоративу

05.06.2014 12:27
 
 
Так несподівано і майже неочікувано, за всіма подіями в нашій державі, добігає до завершення  рік.  Рік, який кожному з нас запам’ятається чимось особливим. Особливим не тільки подіями в державі та світі, але й подіями в особистому житті. Хтось змінив роботу, хтось одружився, хтось придбав чи змінив авто,  словом для кожного з нас цей рік був особливим.
 
Але рік завершується і настає пора подарунків, ялинок, святкувань та новорічних корпоративних вечірок на фірмах та підприємствах. Які ж особливості цьогорічних вечірок нас чекають в цьому році? Що модно і що актуально? Поділюся своїми думками та спостереженнями.
 
Теми новорічних корпоративів
 
Актуальними в цьому році залишаться вечірки в українському стилі, вони буду в тренді мабуть ще й наступного року. А ще дуже популярною є тема європейської вечірки з використанням традицій зустрічі Нового року в різних європейських країнах.  А ще, оскільки наступний рік – рік дерев’яного синього коня, будуть актуальними ковбойські,  козацькі та індіанські вечірки. Словом, все що пов’язане з кіньми буде цього року в тренді.
 
Легко-алкогольні чи безалкогольні вечірки
 
Кількість і міцність алкоголю на новорічних корпоративних вечірках суттєво зменшиться. В тренді будуть вечірки з шампанським та винами. Оскільки повністю відмовитись від міцного алкоголю одразу буде важко, його кількість суттєво зменшиться. Він буде швидше як виняток, ніж правило. Ця тенденція також прийшла до нас з Європи.
 
Дід Мороз – як символ Нового року
 
Прихід Діда Мороза та Стнігуроньки уже давно не є безумовним  символом зустрічі Нового року, а швидше винятком. В цьому році від цих двох персонажів на корпоративній вечірці відмовиться близько 90%   підприємництв та фірм. Частково цю нішу займе Санта Клаус, але, в більшості випадків, залишиться годинник, котрий відрахує дванадцять ударів.
 
didmoroz
 
Тривалість новорічної вечірки
 
Тенденція до скорочення тривалості святкувань спостерігається нашому суспільстві вже не один рік. Новорічні корпоративні вечірки теж не стануть виключенням цього року. Ніхто не буде планувати вечірку тривалістю до самого ранку. В більшості випадків вона завершиться близько одинадцятої чи дванадцятої години вечора.
 
Формат новорічної вечірки.
 
Формат новорічних вечірок теж плавно, але невпинно змінюється. Від тривалих застіль з пишними і пафосними промовами та тостами топ-менеджменту ми плавно переходимо до змішаних застільно-фуршетних чи повністю фуршетних форм. Де різоманітних наїдків менше за кількістю, але вони цікавіші за смаковими властивостями та виконанням.
 
Музичний супровід корпоративу
 
Потроху відходять в історію музичні гурти з двох осіб без жодного “живого” інструменту і відносними вокальними даними. Їм на зімну приходять повноцінні професійні виконавці, з потужним вокалом  та виконавською майстерністю. Велику популярність набирає також ді-джейський супровід вечірки.  В багатьох випадках, музика тепер звучить протягом всього святкування змінюючи силу, темп та репертуар.
 
Вечірка – як інструмент командотворення
 
Кожен керівник, витрачаючи певну суму грошей на організацію та проведення новорічного корпоративу, хоче отримати від нього максимум користі. Тому в програмі святкування домінуюче місце займе team-building і всілякі його різновиди.  Відповідно, продовжиться тенденція відходу від конкурсів заради конкурсів. Завжди актуальними в програмі будуть виступи цікавих виконавців та шоу-програм.